Burgemeester Van der Laan heeft inmiddels al 33 dagen geen sigaret aangeraakt. En wie kan je dan beter vragen om te spreken bij de kickoff van Stoptober op Vondel CS? Vanaf vandaag worden weer zoveel mogelijk mensen opgeroepen om vanaf 1 oktober massaal te stoppen met roken.

Goed moment voor AT5 dus om de burgemeester te feliciteren met het nakomen van zijn nieuwjaarsbelofte. De burgervader gaat nog niet helemaal all the way. Voorlopig gaat hij niet hardlopen in het Vondelpark en blijft hij ook van de sapjeskuren af. "Laten we eerst hier maar eens beginnen", aldus Van der Laan.

Stoptober daagt mensen uit om 28 dagen rookvrij te blijven in - hoe kan het ook anders - oktober. Gezichten van dit jaar zijn Gijs Stavermans en Wendy van Dijk.

Van Dijk, waarvan niet algemeen bekend is dat zij ook af en toe ten prooi valt aan de verleiding van tabak: "Je ziet mij niet elke dag met een sigaret lopen, maar ik ben meer van de feestjes en partijen."

Volgens de actrice zijn de 28 dagen maar een test: "Ja, als je 28 dagen onderweg bent, trek 'm dan ook helemaal door. Ik raak vanaf 1 oktober geen sigaret meer aan", aldus een stellige Van Dijk.

Zelf ook meedoen? Check Stoptober.nl.

Bekijk hier de video: