Ajax-aanhanger Ferdi T. (27) uit Wageningen hoort woensdag welke straf hij krijgt voor de belediging en bedreiging van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.

T. hing op 7 februari in de Arena tijdens de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord een bruine opblaaspop aan een strop over de reling van 'sfeervak' 410.

Op het witte shirt stond aan de ene kant de tekst 'Vermeer 1'. Aan de andere kant stond 'NSB'. Vermeer, jarenlang doelman van Ajax, stapte aan het begin van het vorig seizoen over naar de grote rivaal uit Rotterdam.

Werkstraf

De supporter moet wat het Openbaar Ministerie (OM) betreft een werkstraf krijgen van tachtig uur, waarvan de helft voorwaardelijk. De aanklager wil dat de man ook een gebiedsverbod van drie jaar voor de Arena krijgt.

Vermeer deed aangifte na het zien van de pop. T. vindt het terecht dat hij zich voor de rechter moet verantwoorden, maar benadrukte voor de rechter wel dat het om een uit de hand gelopen grap ging. Zijn advocaat vraagt vrijspraak, T. kreeg immers al een stadionverbod van drie jaar van Ajax.