Het personeel van een snackbar in Amsterdam-Noord heeft in de nacht van maandag op dinsdag een gewapende overval verijdeld en er ook voor weten te zorgen de de gevluchte verdachte is aangehouden.

De 23-jarige verdachte kwam rond half één 's nachts met een mes de zaak op de Kamperfoelieweg in Noord binnen.

Opstootje

Hij bedreigde de medewerkers en wilde de inhoud van de kassa hebben. Maar zover kwam het niet, want er ontstond een opstootje tussen het personeel en de overvaller die er vervolgens vandoor ging. 

Ondertussen was 112 gebeld en werd de rennende verdachte achterna gezeten door het snackbarpersoneel en de vluchtroute aan de politie doorgegeven. Meerdere politieauto's, waaronder ook de hondengeleider, gingen er ook achteraan.

Politiehond

Op de Hazelaarstraat probeerde de verdachte zich onder een geparkeerd bestelbusje te verschuilen, maar werd hij ontdekt door omstanders en de inmiddels ter plaatse gekomen agenten.

De man vluchtte opnieuw maar besloot het op te geven toen de hondengeleider hem sommeerde te blijven staan of de politiehond Jack los te laten. De man kon zonder verdere inzet van de politiehond worden ingerekend. In de omgeving werd het mogelijk gebruikte mes aangetroffen en in beslag genomen.