De 32-jarige man uit Voorthuizen die maandagochtend overleed aan zijn verwondingen nadat hij een ruzie op de Amsterdamse Wallen probeerde te sussen was een vader van twee jonge kinderen die volgens vrienden 'middenin in het leven stond'.

"Het is verschrikkelijk om zo'n lieve leuke gozer, die zo van het leven genoot, en een ontzettend goede vader was te moeten missen", schrijft een nabestaande op Facebook.

"Bovenal zijn wij ontzettend trots op onze lieve neef, broer, zoon, man en vriend! Niemand verdient dit, maar hij als hardwerkende levensgenieter echt niet!"

Vrijgezellenfeest

De man was met een groep vrienden voor een vrijgezellenfeest in de stad. De bruidegom zou aanstaande vrijdag gaan trouwen. Toen twee groepjes ruzie kregen, kwam hij volgens de politie tussenbeide maar richtte de woede van drie mannen met een "Oost-Europees uiterlijk" zich op de man. 

Hij werd door agenten ernstig gewond en bewusteloos op straat gevonden. In het ziekenhuis werd hersenletsel vastgesteld, De man is vanochtend in het ziekenhuis overleden. Mensen in het dorp zeggen dat de bruiloft is afgezegd. het slachtoffer wordt vrijdag namelijk begraven.

De woede is groot bij zijn familie. "Het is oneerlijk dat, als iemand iets goeds probeert te doen, hij het met de dood heeft moeten bekopen!"