Een 32-jarige man is zaterdag op de Wallen in Amsterdam in coma geslagen.

Bij de vechtpartij heeft de man een hersenletsel opgelopen. Hij probeerde met vrienden een groep vechtende mannen uit elkaar te halen, maar werd uiteindelijk zelf het slachtoffer.

Ruzie

De vechtpartij ontstond rond half twaalf, ter hoogte van Casa Rosso op de Oudezijds Achterburgwal. Een aantal mannen kreeg daar ruzie met elkaar. Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Voorthuizen, probeerde de ruzie samen met zijn vrienden te sussen. 

Drie mannen keerden zich vervolgens tegen hen, namen het slachtoffer flink te grazen en lieten hem bewusteloos achter. Agenten hebben de man eerst moeten reanimeren, een medisch traumateam heeft hem overgebracht naar het ziekenhuis. Zeker is dat hij hersenletsel heeft opgelopen, hij ligt momenteel in een coma. 

Signalement

Van de drie mannen is een signalement vrijgegeven, zij zijn na de vechtpartij in de richting van de Damstraat gelopen. Een man was ongeveer 1.65 meter, had donker haar en droeg dit in een hanenkam. De tweede man was gespierd, ongeveer 1.70 meter groot en had donkerblond gemillimeterd haar. Van de derde man is alleen bekend dat hij ongeveer 1.80 meter lang was en kort donker haar had. 

De politie roept getuigen of mensen met informatie over de drie daders op zich te melden.