Het Park en Ride-terrein onder station Sloterdijk blijkt zeer geliefd bij autokrakers. De parkeerplekken zijn bedoeld voor automobilisten die daarna met het openbaar vervoer de stad in willen.

Vooral toeristen moeten het ontgelden, blijkt uit de vele gebroken ruiten van wagens met een buitenlands kenteken. "Ik zet mijn auto ook bewust onder de camera's, maar ik zie dat dat ook niet eens helpt", vertelt een automobilist. "Want ook auto's die onder de camera staan worden aan alle kanten opengebroken."

Hij vindt dat er niet genoeg gedaan wordt om het aantal auto-inbraken terug te brengen. "Ik begrijp er niks van. Dat de verzekeringsmaatschappijen er niks aan doen en dat de politie er niks aan doet. Want ik zie hier af en toe wel politie. Maar er wordt dus bewust niets aan gedaan, kan ik bijna zeggen."

Lees ook: Bewoners Nachtwachtlaan zijn autokrakers zat

Toch blijven de toeristen massaal komen. "We zouden niet weten waar we anders moeten parkeren, want het is de Park en Ride dus je verwacht toch dat het veilig is", zegt een man uit België. "Je betaalt er ook voor, dus daarmee dachten wij dat het in orde is."

Bekijk de video: