Lege flessen, blikjes, voedselresten, achtergelaten kleding én het stinkt er naar urine. De parkeerplaats Groeneveen in Zuidoost is een puinhoop. 

Volgens de bewoners is er nu al meer dan een maand niet schoongemaakt. Ondertussen wordt de parkeerplaats steeds viezer.

"Het ziet er niet uit. Het is heel vuil, overal flessen en zo", aldus een omwonende. "Het is helemaal geen gezicht. De omgeving ziet er mooi uit. Je moet je hier thuis voelen, maar je komt in deze bende. Ik vind het onacceptabel. Iedereen betaalt mee aan huur en zo. Die mensen moeten hier gewoon schoonmaken, zoals dat altijd gebeurde."

Waarom de schoonmakers al een maand niet op zijn komen dagen is een raadsel. In 2017 wordt de parkeerplaats gesloopt, maar dat lijkt de bewoners toch geen reden om nu al met de schoonmaak te stoppen. "Eerst maakten ze elke week schoon, soms spoelden ze ook met water. Nu hebben ze al een maand niets gedaan, het is erg vies. Als het nog een maand duurt, dan is dat niet goed voor onze gezondheid. Ze moeten er iets aan doen."