Het Amsteleiland op de grens van Amstelveen met Ouderkerk aan de Amstel gaat in oktober onder de hamer.

Het 23.500 vierkante meter grote eiland was ooit een bedrijventerrein met scheepsloodsen en enkele woningen. Het moest een walhalla voor de rijken worden nadat ondernemer Marco Krol het in 2009 kocht.

Villa's

De bewoners moesten wijken en plaatsmaken voor kapitale villa's van tussen de drie en zes miljoen euro met een hek eromheen. 

Maar het liep allemaal toch iets anders. Het bedrijf van Krol heeft een torenhoge hypotheekschuld van meer dan negen miljoen euro, schrijft Het Parool vandaag.

Opbrengst

De verwachte opbrengst van zo'n 2,5 miljoen is de helft van de daadwerkelijke waarde. De nieuwe eigenaar zal overigens wel letterlijk de bezem over het eiland moeten halen voordat er ook iets gebouwd kan worden. 

Het eiland is vervuild en zal grondig gesaneerd moeten worden, schrijft de krant. De kosten van de grote schoonmaak, zo'n 4,5 miljoen euro, komen dus nog bovenop de aankoopprijs. En dan zijn er nog de krakers, zij willen niet dat er gebouwd gaat worden op het eiland. Zij moeten mogelijk voor de veiling van 20 oktober nog het veld ruimen.