De grootschalige werkzaamheden aan De Boelelaan in Amsterdam starten vrijdag. De gemeente waarschuwt voor ernstige verkeershinder, voornamelijk tijdens de spits.

Lees ook: Zuidas krijgt nieuwe gracht, de Buitenveldertsegracht

Het gaat om het gedeelte tussen de Beethovenstraat en de Europaboulevard. De rijweg en de fiets- en voetpaden worden vernieuwd en verbreed. Kabels en leidingen worden verlegd en er komen bomen en groenvoorzieningen.

Ook wordt een nieuwe brede gracht aangelegd. Dit is nodig om regenwater op te vangen. Autoverkeer wordt geadviseerd tijdens de ochtendspits te Zuidas te bereiken via de afslag s108. De werkzaamheden aan De Boelelaan duren tot eind 2017. 

Vanaf 2018 gaat het volgende grote project in Zuid alweer beginnen. Onder de naam Zuidasdok wordt station Amsterdam Zuid uitgebreid, de A10 Zuid verbreed, de snelweg ter hoogte van het centrumgebied van Zuidas ondergronds gebracht, de knooppunten Nieuwe Meer en Amstel aangepast. 

In totaal kost het project 1,6 miljard euro. De gemeente betaalt hiervan 209 miljoen. Als alles goed gaat, zijn de werkzaamheden over 12 jaar - in 2028 - afgerond.