Personeel geschrokken na steekpartij tijdens bedrijfsuitje

De schrik bij het personeel van The Movies zit er goed in nadat drie mensen afgelopen nacht werden neergestoken tijdens een bedrijfsuitje. De 26-jarige man die voor de steekpartij is opgepakt, is een bekende van de politie.

"We hadden een personeelsfeest in The Movies. We waren de hele dag gesloten, samen met onze zusterbedrijven De Filmhallen en café Schiller", vertelt Bob van der Meer, manager The Movies.

"Toen we het feest aan het afronden waren, kwam er een opeens iemand opdagen en die drong zich naar binnen. Hij begon te steken waarbij twee van onze medewerkers gewond zijn geraakt."

"Daarna is hij ook The Movies binnengedrongen waarna we hem zonder geweld naar buiten hebben kunnen jagen. De politie was binnen dertig seconden ter plaatse en die hadden hem meteen onder schot. Ze hebben hem afgevoerd."

Psychisch probleem

"Het is een passant. We hebben ook geen idee waarom hij dit deed. Het leek er wel op dat hij een psychisch probleem had", zegt Van der Meer.

"Ik heb hem met een paar collega's naar buiten gewerkt en zoals hij uit zijn ogen keek. Hij was niet communicatief. Het leek erop dat hij een vlaag van verstandsverbijstering had."

"Iedereen moet er van bijkomen. We houden een bijeenkomst met zijn allen om na te praten en te kijken of iemand nog zorg nodig heeft. Dan hoop ik dat we de draad snel weer kunnen oppakken."

Tip de redactie