Nog eens zestien illegale hotels beboet dankzij kliklijn

De Amsterdamse kliklijn voor illegale hotels heeft nog zestien extra boetes opgeleverd. In totaal zijn 36 boetes van ongeveer 13.500 euro uitgedeeld.

Dat meldt BNR dinsdag. Volgens resultaten die gepubliceerd zijn door de gemeente zijn inmiddels 81 adressen gemeld en zijn er 63 huiszoekingen gedaan. In zeker 36 gevallen is een boete opgelegd van 13.500 euro.

In totaal is er 96 keer gebeld naar de kliklijn. Daarnaast moesten twee appartementen de deuren sluiten vanwege de brand-onveiligheid. Zeven panden moeten nog extra gecontroleerd worden.

De regel is dat particulieren maar een beperkt aantal dagen per jaar hun huis mogen verhuren. Ook mogen niet meer dan vier personen tegelijk ondergebracht worden.

De gevonden illegale hotels moesten per direct sluiten en kregen waar mogelijk een boete opgelegd ter hoogte van 13.500 euro per overtreding.

"Voor een proef die zes weekenden gelopen heeft in Amsterdam die al zoveel reacties heeft opgeleverd, vind ik het een geslaagde proef", zegt Kees Teer van Koninklijke Horeca Nederland Amsterdam tegen BNR. Teer vindt dat de kliklijn ook landelijk geopend moet worden. Het probleem speelt volgens hem niet alleen in de hoofdstad.

Tip de redactie