Duizenden studenten verwelkomd in Carré

Zo'n vierduizend studenten zijn maandag verwelkomd in Carré door onder andere presentator Harm Edens en locoburgemeester Pieter Litjens, als opening van de Entreeweek 2016. 

Spannende tijden voor menig student, maar de locoburgemeester had vooral een duidelijke boodschap. "Wees een arrogante Amsterdammer. Studeer, werk, sport, zuip en leef", was het advies van Litjens. 

Een advies dat de nieuwe eerstejaars graag opvolgen: "Gewoon lekker veel zuipen. Dat is eigenlijk het enige wat binnen is gekomen", zegt een lachende studente. "Dat zullen we dan ook maar doen denk ik. Wat de wethouder zegt telt. Hij is de baas."

Vermoeiend

Tijdens de entreeweek leert de nieuwe lading studenten de stad kennen. "Van Carré tot Artis. Feestje in de Gashouder en de Museumnacht. Alle facetten die Amsterdam te bieden heeft komen gewoon voorbij", meldt een begeleider voor de camera.

Vermoeiend is het zeker, maar gelukkig hebben de studenten nog een weekend om uit te rusten. "Of gewoon lekker moe in de collegebanken", aldus een enthousiaste studente.

Bekijk de video:

Tip de redactie