Ouders bezorgd om Turkse spanningen op school

Ouders die hun kinderen na de vakantie weer naar Basisschool Witte Tulp brengen, zijn bezorgd om de spanningen rond de onderwijsinstelling.

Voor het schoolplein van de vermeende 'Gülen-school' staan maandag twee bewakers en ook de politie patrouilleert in de buurt.

"Ik maak me zorgen om de spanningen rond de school. We waren als ouders ook heel erg ongerust over wat er zich de eerste dag zou afspelen op school."

"Omdat er verscheidene berichten rondzwierven op Whatsapp en Facebook dat er wat zou gebeuren op de eerste dag. Maar gelukkig is dat er niet van gekomen", vertelt een vader.

Actie

Volgens de vader zouden ouders die hun kind van de school willen halen actie gaan voeren. Maar daar was vanochtend niets van te zien.

Een moeder die haar dochter net naar school heeft gebracht vindt het met name heel erg vervelend voor haar kind: "Alles wat daar gebeurt dat heeft sowieso wel een invloed op mij. Misschien een negatieve invloed, maar dit is haar toekomst en dit heeft helemaal niets te maken met haar toekomst."

Bekijk meer interviews in de video:

Tip de redactie