"Afgelopen resultaten waren natuurlijk niet al te best. Deze wedstrijd moest gewoon gewonnen worden. Ook voor de internationale break eigenlijk. Gelukkig hebben we dat gedaan, met een mooie uitslag", zo reageerde Jaïro Riedewald na de 0-3 overwinning op Go Ahead Eagles zondag.

Riedewald benadrukte dat winst noodzakelijk was: "Dat hebben we ook gedaan. Ik kan me voorstellen dat de trainer van Go Ahead Eagles tegen zijn spelers heeft gezegd dat wij kwetsbaar zijn en niet op ons best. Wij staan daar anders tegenover. We zijn bezig met ons eigen spel en willen onszelf elke wedstrijd ontwikkelen. We wisten wat ons te doen stond: winnen en drie punten."

Ajax staat na vier wedstrijden in de competitie al vijf punten achter op koploper Feyenoord. De slechte resultaten zorgen voor discussie rondom de nieuwe trainer Peter Bosz. 

"We proberen het zoveel mogelijk binnen de groep te houden. Als je het ergens niet mee eens bent moet je dat gewoon zeggen. Niet te veel naar buiten brengen en ook niet te veel lezen over wat de buitenwereld zegt. Uiteindelijk moeten wij het doen op het veld en laten zien dat we het wel kunnen. Dat hebben we vanmiddag gedaan", reageert de middenvelder.

Video: 'Dit moeten we vasthouden'

Slap

Over de wedstrijd zegt Riedewald verder: "In het begin begonnen we een beetje slap, waren we een paar keer te laat. toen ook nog een penalty. Als die erin gaat, dan heb je wel een hele andere wedstrijd. Gelukkig gebeurde dat niet."

Op 10 september is de volgende wedstrijd tegen Vitesse. Over de eerste acht wedstrijden van het nieuwe seizoen zegt de Ajacied: "We hebben goede helften gespeeld. Mindere resultaten behaald. Dit was een goede wedstrijd, dit moeten we vasthouden."