De man die er van verdacht wordt eind juli een man te hebben doodgestoken in een woning aan de Jacob van Lennepstraat in West, claimt te zijn verkracht door het slachtoffer.

Dit schrijft Het Parool zaterdag. Het slachtoffer werd eind juli, vermoedelijk na een ruzie, in een woning neergestoken. De advocaat van verdachte Leszek P., Wil Hendriks, wil nu dat zijn cliënt vrijkomt. "Er zit een slachtoffer in de cel", aldus de advocaat.

Volgens Hendriks trok P. liftend door Europa en ontmoette hij het slachtoffer op straat. Hij kreeg een slaapplek aangeboden en lag op een matras op de grond toen hij, naar eigen zeggen, wakker werd uit zijn slaap terwijl hij werd verkracht. Hierop haalde P. een mes uit zijn tas en stak hij de bewoner van het huis in West neer. 

Getuigen

P. werd later door omstanders op straat aangetroffen. De man maakte volgens hen toen 'een hele verwarde indruk'. "Hij was onder invloed van waarschijnlijk drugs. Hij zei ook dat hij 'spaced out' was. Hij sprak Engels. Hij zei, 'I am going to kill that guy, I am going to kill that guy'". Meldden getuigen eerder aan AT5.

In een reactie aan de krant laat Justitie weten nog te onderzoeken 'wat zich precies in de woning heeft afgespeeld.'