De werkzaamheden aan de spoorbrug over de A1 hadden maandagochtend om 05.00 uur klaar moeten zijn, maar ze lopen nog door tot 15.00 uur in de middag. Vooral verkeer richting de stad zal veel hinder ondervinden.

Vanuit Amersfoort is slechts één rijstrook open en vanuit Almere zal dit vanaf 10.00 uur ook het geval zijn. Door het slopen van de oude spoorbrug is er schade ontstaan aan het wegdek en kan er maar één rijstrook open.

Rond 07.00 uur stond er bij knooppunt Muiderberg al een file met een vertraging van een half uur. Rijkswaterstaat adviseert mensen om zoveel mogelijk op een ander tijdstip te reizen of om een dag thuis te werken.

Mensen die vanuit Amsterdam richting Amersfoort reizen, ondervinden weinig problemen van de uitgelopen werkzaamheden. De A1 richting het oosten is wel gewoon open. Automobilisten zullen bij de Vecht voor het eerst gebruik gaan maken van het nieuwe aquaduct.

De A1 was zaterdag en zondag het toneel van grootschalige werkzaamheden. Zo werd de oude spoorbrug gesloopt, het nieuwe aquaduct aangesloten en werd de nieuwe aansluiting van de A9 op de A1 gerealiseerd.