Winkeliers in de P.C. Hooftstraat hadden zondag aan een paraplu niet genoeg. Doordat de hoofdriolering in de straat verstopt was, ontstond er grote wateroverlast in de kelders. Ook bij het chique Oger, dat het water niet zo gemakkelijk weggepompt kreeg.

"We hadden de brandweer gebeld, die kwamen, maar zeiden dat ze ons niet konden helpen. Waternet zei dat ze overbelast waren. Ik heb uiteindelijk de wethouder gebeld en ik heb gezegd; hoe is dit mogelijk? Hij zei dat hij het ging uitzoeken en dat ze er vragen over gingen stellen", vertelt mede-eigenaar Sander Lusink.

"We zitten volledig in de nieuwe collectie. Alles was net uitgeleverd, dus alles hing er al. Ik wil het liefst volgende week de nieuwe goederen aan de mensen verkopen in plaats van dat je het moet claimen bij de verzekering." 

Uiteindelijk viel de schade gelukkig mee. Volgens Lusink is uiteindelijk alleen verpakkingsmateriaal nat geworden en kon de hangende kleding worden gered.

De meeste problemen zijn inmiddels opgelost. "Onze kelder hebben we nu zo goed als leeggepompt. Dus het begint nu op te drogen. We zijn met vochtverdrijvers en geur, want de winkel stonk naar riool. De winkel ruikt weer aardig, de kelder is leeg. Gelukkig konden we wel door winkelen, maar het was echt een ramp.", aldus een opgeluchte Lusink.