Een Amerikaanse staffordshireterriër heeft afgelopen woensdag een teckel gebeten in het Vondelpark. Het beest liet niet meer los, de teckel overleed uiteindelijk.

Op het losloopgebied bij het Picassobeeld kwam de teckel, die niet was aangelijnd, op de Amerikaanse staffordshireterriër af. Volgens de eigenaresse wilde haar hond de pitbull begroeten. De pitbull, die wel aan de lijn zat, zette meteen de tanden in de andere hond. 

"De baas hielt hem niet", vertelt de eigenaresse van de teckel. "Met de hond in de bek werd de baas  ik denk wel tien meter meegesleurd over het grasveld. Wij probeerden de hond uit de bek te krijgen van de pitbull. Ik weet niet hoe lang het geduurd heeft, maar op een gegeven moment was de hond los en was ons hondje zwaargewond."

Lees ook: Dierenopvang over beet 6-jarig meisje: 'Ontzettend kut, geen ander woord voor'

De teckel was er ernstig aan toe. "Hij bloedde behoorlijk, wij zaten helemaal onder het bloed, het gras  was onder het bloed. Hij was helemaal in shock. Hij lag met zijn ogen wijd open, stil, helemaal stil naast mij. De teckel was zo zwaargewond dat we hem hebben moeten laten inslapen. Tot nu lopen we alleen maar te huilen. Het was geen kind, maar het voelde wel zo."

Gevaarlijk
De vrouw vindt het onbegrijpelijk dat de eigenaar van de Amerikaanse staffordshireterriër zijn hond niet onder controle kon houden. "Het is gewoon wachten op het volgende bijtincident. En in een overvol Vondelpark. Dat is gewoon gevaarlijk. Ons hondje krijgen we er niet meer mee terug, maar dit gun je niemand. Dit mag gewoon nooit meer gebeuren."

Lees ook: Loslopende hond zet tanden in kuit van hardloper Frits

De politie bevestigt dat er woensdag een bijtincident is geweest in het Vondelpark en zegt dat er een muilkorfgebod voor de Amerikaanse staffordshireterriër is aangevraagd.

Video: Teckel dood na bijtincident Vondelpark