De politie heeft twee Albanezen aangehouden die worden verdacht van handel in harddrugs en witwassen. De politie nam onder andere 13 kilo cocaïne, een vuurwapen en ruim 1,3 miljoen euro in beslag. 

Vorige week vrijdag hield de recherche al een 32-jarige man aan die op de Borneolaan in een Saab reed. Daar bleek ruim 1,3 miljoen euro in verstopt te zitten. In een woning aan het Albert Metzhof werden daarna een 36-jarige man en een 20-jarige vrouw aangehouden.

De man probeerde tevergeefs via een achterdeur met de drugs weg te komen. In de woning troffen de rechercheurs 13 kilo cocaïne, een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en 40.000 euro in contanten aan. De voorlopige hechtenis van de vrouw is inmiddels geschorst, de man zit nog vast.

In de Saab sloeg een politiehond die getraind is in het vinden van papiergeld aan, maar de 1,3 miljoen euro was niet direct te vinden. Forensische Opsporing ontdekte dat de bankbiljetten door middel van een volgens de politie "ingenieus systeem" een verborgen ruimte onder het reservewiel in de kofferbak waren verstopt.