Amsterdammers peddelen 5500 kilometer naar Italië voor goede doel

In een kajak 5500 kilometer peddelen van Amsterdam naar Pesaro in Italië. Dat is wat Amsterdammers Feike, Fenna en Willem gaan doen om geld in te zamelen voor de relatief onbekende ziekte van Batten.

"Het is een kinderziekte. Kinderen hebben dat rond een jaar of zeven, dan openbaart het zich. Dan worden kinderen blind en vrij gauw daarna gaat alles heel erg achteruit. Rond een jaar of 25 overlijden de meeste kinderen al. Het is vrij zeldzaam. Niet veel mensen hebben het en daardoor is het dus vrij onbekend. Wij willen helpen de ziekte wat bekender te maken en ook geld op te halen", legt Fenna uit.

De Amsterdammers hadden voor ze aan hun project begonnen nauwelijks eerder in een kajak gezeten. "Inmiddels hebben we veel ervaring. We hebben veel getraind, twee tot vijf keer per week. Ook veel op zee getraind en heel veel hulp gekregen van ervaren kajakkers", aldus Willem.

Volgende week zaterdag vertrekken de drie al richting het zuiden. Ze hopen met hun actie 16.500 euro op te halen. "Voor elke kilometer die elk voor ons vaart een euro. Dat is vooral om onderzoek te doen naar hartfalen van kinderen met de ziekte van Batten"' Mensen die de drie willen sponsoren kunnen kijken op 2kayak4batten.nl.

Video: Amsterdammers kajakken voor het goede doel

Tip de redactie