De Range Rover die onder vuur werd genomen in de beruchte Staatsliedenbuurt-zaak stond de afgelopen tijd op een opvallende plek geparkeerd.

De wagen stond op het terrein van Domeinen in Bleiswijk. Niet bepaald de openbare weg, maar ook zeker niet achter slot en grendel. Zo ontdekte misdaadjournalist Martin Kok gisteren. Hij wandelde doodleuk een rondje om de auto en maakte daar een filmpje van. 'Het aantal selfies dat met de auto is gemaakt is niet meer te tellen', schreef hij. 

En dat is opvallend, want de wagen wordt tijdens het hoger beroep in de Staatsliedenbuurt-zaak mogelijk nog als bewijsmateriaal gebruikt. Zo speelt de Range Rover later dit jaar mogelijk nog een rol in een reconstructie. 'Het is zorgelijk dat stukken van overtuiging in een lopend proces onbewaakt op een verkeerde plaats kunnen staan,' reageert Bénédicte Ficq, advocaat van verdachte Adil A., op de zaak.

'Hoort binnen te staan'
Het Openbaar Ministerie laat weten dat de wagen inmiddels weer binnen is gezet. 'Door een samenloop van omstandigheden heeft de Range Rover korte tijd buiten gestaan op een plek waar die niet had moeten staan', stelt een woordvoerder donderdag. 'Dit soort voertuigen hoort binnen te staan op een plek waar mensen er niet bij kunnen.'

Dat er mensen bij de wagen konden wordt niet ontkend door het OM, maar volgens de zegsman is het 'onzin' dat er heel veel mensen met de auto op de foto zijn gegaan.

Bij de geruchtmakende schietpartij in de Staatsliedenbuurt kwamen op 29 december 2012 Yousseff Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21) om het leven. Voor de dubbele liquidatie werden onder meer Adil A. en Anouar B. veroordeeld, zij kregen een levenslange gevangenisstraf opgelegd. De zaak is nog in hoger beroep.

Bekijk ook deze uitzending van het AT5-programma Misdaad BV over de liquidaties in de Staatsliedenbuurt.