Laatste videotheek van Amsterdam sluit de deuren

Cinemagic, naar eigen zeggen de laatste videotheek van de stad, sluit maandag officieel de deuren. 

Eigenaar Quinten Bos kon geen overeenstemming bereiken met de verhuurder van het pand, dus koos hij ervoor om de winkel aan de Ferdinand Bolstraat te sluiten.

Met speciale acties, filmavonden met bekende acteurs of actrices en gewoon een goede filmtip wist Bos de zaak de laatste jaren draaiende te houden. "Ik heb niets tegen Netfilx. De reden dat hier nog veel mensen komen, is omdat het aanbod veel groter is."

Cinemagic bestaat veertig jaar. Toen Bos acht jaar geleden bij de zaak kwam, moest wel direct het assortiment op de schop. "Toen ik erbij werd gevraagd, zei ik: "Jongens, ik zie daar porno staan, ik vind dat die eruit moet". Er is niets mis met een goede natuurfilm maar het is niet de kwaliteit van Scorsese of een Steve McQueen."

Bos wil een doorstart maken in een ander pand in Zuid. "Een filmcentrum waarin de hele collectie weer te huur zal zijn voor alle Amsterdammers. Waar je ook kunt eten en drinken en een filmzaaltje erin. Er kunnen daar dan documentairemakers komen. Het idee is om echt een filmcentrum te openen in De Pijp."

Tip de redactie