Broodjes van Sal Meijer straks te koop in Buitenveldert

Amsterdamse liefhebbers van broodjes pekelvlees en ossenworst kunnen vanaf oktober weer terecht bij slager Sal Meijer.

Tientallen jaren was de zaak, gerund door Meijers schoonzoon Maurits Blog, een begrip in de Scheldestraat. Maar begin dit jaar sloot de Joodse slager z'n deuren en begon de zoektocht naar een nieuwe locatie. En die is nu dus gevonden, in Buitenveldert. 

"We gaan gewoon weer door alsof er niets gebeurd is", vertelt Blog staand in de nu nog lege winkel. "We zijn daar gestopt en gaan hier in Buitenveldert verder, midden in het hart van de Joodse gemeenschap."

Geschiedenis

Sal Meijer ontstond nadat Sal in 1957 restaurant Quirios op de Jodenbreestraat overnam. In 1964 verhuisde de sandwichshop naar de Nieuwmarkt. 18 jaar later, in 1982, werd er voor het laatst van locatie gewisseld. Sal Meijer vestigde zich aan de Scheldestraat nummer 45. 

En nu dus in Buitenveldert. Blog gaat de nieuwe zaak runnen met Martijn en Claudia. Martijn Koppert stapte twintig jaar geleden voor het eerst de zaak binnen en werd al snel vaste klant. "Ik had van een vriend gehoord dat ik zeker bij Sal Meijer langs moest gaan. Zo ben ik er terecht gekomen en ik kwam elke keer terug."

"Er kwam een klik", vult Blog aan. "En van het een kwam het ander." De nieuwe zaak moet sprekend op de oude winkel gaan lijken. "We willen die sfeer weer terugkrijgen. Die heb ik gemist!"

Tip de redactie