Verdachte in verkrachtingszaak wil aanvullend DNA-onderzoek

De 26-jarige man die verdacht wordt van de verkrachting van een vrouw op het Bretterpad in Amsterdam Nieuw-West wil dat er extra DNA-onderzoek wordt gedaan in de zaak.

Dit heeft de advocaat van verdachte Enes P. woensdag laten weten.

DNA-onderzoek

De zaak draait om de verkrachting van een 27-jarige vrouw, eerder dit jaar. Het slachtoffer werd in de avond van 10 mei op weg naar huis van haar fiets getrokken, de bosjes ingesleurd en verkracht. 

"Er is uitgebreid DNA-onderzoek gedaan en het resultaat van dit onderzoek wijst richting de verdachte", stelt het Openbaar Ministerie (OM). "Ook voldoet hij aan het signalement dat is opgegeven en woont hij niet ver van de plek waar het is gebeurd."

Twijfel

Maar de advocaat van P. trekt het DNA-onderzoek in twijfel. "Mijn cliënt ontkent elke betrokkenheid", stelt advocaat Francisco Soriano. Hij betwijfelt of het DNA-onderzoek wel goed is gedaan. Soriano vroeg daarom om een extra onderzoek dat door iemand anders zal worden uitgevoerd.

"We willen de gebruikte methode onderzoeken waarmee het eerste rapport is uitgevoerd. Ook willen we achterhalen of mijn cliënt op basis van DNA juist kan worden uitgesloten."


Geen bezwaar

Het OM heeft geen moeite met een extra onderzoek. "We staan achter de conclusies van dit onderzoek. Maar juist omdat het een ingewikkeld onderzoek was, hebben we geen bezwaar tegen een contra-onderzoek."

Naast de verkrachting wordt P. ook verdacht van het overrijden van een vrouw op de Rozengracht, in februari van dit jaar.

Tip de redactie