Verkeersregelaar bij IJ-pont krijgt gemengde reacties van reizigers

Een pontreizigster mocht vanmiddag van de verkeersregelaar niet meer mee met de IJ-pont in Amsterdam. "Nee, ik mag niet meer mee. Ik vind het een goed plan, zo gebeuren er geen ongelukken", zegt de vrouw. Volgens de verkeersregelaar reageert niet iedereen even positief.

Een andere reiziger snapt wel waarom er twee ongelukken zijn gebeurd de laatste dagen. "Veel mensen op elkaar, dan gaat het vaak mis, dus dan moet je dat regelen. Dat betekent nu wel vier minuutjes extra wachten. Dat maakt me niet zoveel uit. Kom je een beetje tot rust", zegt de man.

Hoewel de meeste reizigers de regelaars dus wel kunnen waarderen, zijn sommigen er minder blij mee. "Je bent dom. Je moet oprotten met je V. Ik kom zometeen terug", zegt een gefrustreerde reiziger. Daar zegt de verkeersregelaar over: "Sommigen zijn wel een beetje agressief. Het is voor hun eigen veiligheid, zodat ze er niet overheen vliegen of er naast vliegen. Daarvoor zijn wij er. Dat waarderen ze soms niet."

De verkeersregelaars worden ingezet naar aanleiding van de incidenten met passagiers die klem kwamen te zitten op de boot. Ten minste een persoon belandde daardoor in het ziekenhuis.

Tip de redactie