Verdachte verkrachting Brettenpad ook verdacht van overrijden vrouw

De 26-jarige man die wordt verdacht van de verkrachting van een 27-jarige vrouw op het Brettenpad, op 10 mei vorig jaar, blijkt ook verdachte te zijn in een zware mishandelingszaak.

Het gaat om taxichauffeur Enes P. Dat bevestigt zijn advocaat aan AT5. P. stond woensdag voor het eerst voor de rechter in verband met de verkrachtingszaak. Maar hij zou tevens op 28 januari van dit jaar opzettelijk over een vrouw heen zijn gereden op de Rozengracht.

Volgens het slachtoffer in die zaak zou Enes P. hebben geweigerd om de meter aan te zetten, waarna er ruzie ontstond. De taxichauffeur zou vervolgens over het slachtoffer heen zijn gereden, terwijl zij op de grond lag. Artsen noemden het een wonder dat ze niets had gebroken of was verlamd.

De advocaat van P. stelt dat er volgens zijn cliënt in deze zaak juist geen sprake was van opzet. Enes P. was woensdagmorgen niet aanwezig bij de eerste zitting van de verkrachtingszaak op het Brettenpad.

Aanhouding

Hij werd een jaar na de verkrachting aangehouden. Een dna-spoor dat op het slachtoffer was gevonden, kwam overeen met het dna van P., dat al in de databank zat. P. zelf ontkent elke betrokkenheid bij de verkrachting. 

Het Openbaar Ministerie wil dat de verdachte wordt onderzocht in het Pieter Baan Centrum, maar de verdachte heeft al aangekondigd niet te zullen meewerken. Justitie heeft de rechtbank woensdag gevraagd om de verkrachting en de zware mishandeling gelijktijdig te behandelen.

Enes P. blijft voorlopig vastzitten. Wanneer de zaak verder gaat, is nog niet bekend.

Tip de redactie