Tramverkeer Amsterdam-Zuid flink ontregeld na gaslek

Een flink deel van de Amstelveenseweg is woensdagochtend afgesloten in verband met een gaslek. Het lek bevindt zich tussen de Zeilstraat en de rotonde bij het Haarlemmermeerstation.

Het lek ontstond rond half vijf in de ochtend bij werkzaamheden. De leiding, die onder de tramrails doorloopt, is beschadigd geraakt. De pijpleiding is afgesloten, maar zolang de reparatiewerkzaamheden bezig zijn, is het gebied ruim afgezet. 

Liander kan nog niet zeggen wanneer het probleem is opgelost. "Het zal een flink deel van de ochtend in beslag nemen. Er zijn overigens geen adressen in de wijk die nu zonder gas zitten." 

Voor de werkzaamheden is de stroom van de tramleiding afgehaald en dat heeft grote gevolgen voor het bus- en tramverkeer, laat het GVB weten. "Alle trams die vanaf het rangeerterrein in de Havenstraat moeten komen, moeten omrijden via het Olympiaplein en verder. Daardoor kunnen er tramfiles ontstaan. Tram 2 kan niet via de Zeilstraat rijden en wordt ook omgeleid."

De vertragingen zijn inmiddels zo goed als opgelost. Reizigers wordt aangeraden de stremmingen te checken op de website van het GVB voordat ze de deur uitgaan.

Tip de redactie