De handbaldames verpletterden vanmiddag in Rio gastland Brazilië. Door de 32-23 zege hebben de Oranje-dames de halve finale op de Olympische Spelen bereikt.

De wedstrijd is vanmiddag ongetwijfeld met grote belangstelling bekeken door de Amsterdamse Rachel de Haze. Drie keer werd ze uitgeroepen tot beste handbalster van Nederland, maar toch is ze niet meegevraagd naar Rio. 

Maar hoewel dit voor de leek misschien vreemd overkomt, vindt Rachel zelf het niet verbazingwekkend. "Natuurlijk speel je graag bij het Nederlands team en al helemaal op de Spelen. Maar ik zit er al een tijd niet bij, dus een verrassing is het niet voor me."

'Ik had eerder de keuze kunnen maken om naar het buitenland te gaan', stelt De Haze. Een carrière in het buitenland vergroot je kans op een plekje in de Oranje-selectie. "Maar zelfs dan ben je nog niet zeker natuurlijk."

Gemengde gevoelens heeft Rachel niet als ze nu naar de wedstrijden kijkt. "Ik kijk er naar en heb er geen zure gevoelens over. Ik hoop gewoon dat ze winnen natuurlijk. Maar ja, ik ben wel een andere speelster als de meesten die daar nu spelen. Dus of mijn aanwezigheid het team beter had gemaakt? Het kan goed uitpakken, maar ook niet goed natuurlijk!"