Arena-directeur Henk Markerink zegt dat nog geen gevolg is gegeven aan gesprekken met familie en andere betrokkenen over het mogelijk vernoemen van de Arena naar Johan Cruijff.

"Daar hebben we destijds van gezegd, het moet wel in goed overleg met de familie, met alle betrokkenen", zegt Markerink.

"Tot nu toe is daar nog geen gevolg aan gegeven", aldus de Arena-directeur die ook liet weten dat de naam wat hem betreft veranderd mag worden.

Na de dood van Cruijff tekenden tienduizenden Ajax-supporters een petitie om de Arena naar de Ajax-legende vernoemd te laten worden. Ook het stadsbestuur liet weten achter een naamswijziging te staan.

Familie

De familie Cruijff laat weten dat er absoluut geen haast gemaakt gaat worden met het proces. "Het is de afgelopen periode nog niet de tijd geweest om dat uit te werken en grote stappen te nemen."

"Het is de vraag of de familie er voor open staat", zegt Carole Thate namens de familie tegen Voetbal International. "Er zijn veel interessante ideeën geopperd door voornamelijk de buitenwacht."

Honderd jaar

De Arena bestaat twintig jaar. Markerink blikt terug op de geschiedenis van het stadion, dat vlak na de opening in 1996 door critici een "sfeerloze betonnen bak" werd genoemd.

Ook zou de kwaliteit van het gras niet goed zijn geweest, waardoor fans twee koeien op de grasmat zetten. 

"Dat was natuurlijk een tegenvaller en er waren nog een aantal andere kinderziektes", aldus Markerink. "Maar je moet niet vergeten, dit was een heel innovatief concept. Wat destijds ontwikkeld is en de eerste was in zijn soort. Dus er zijn ook best wel wat risico's genomen met een heel nieuw model."

Video: Terugblik twintig jaar Amsterdam Arena