Partij van de Ouderen pleit voor vroeg pensioen ambtenaren

Als het aan de Partij van de Ouderen in de Amsterdamse gemeenteraad ligt, gaat hun doelgroep vroeg met pensioen. Daarvoor pleiten ze in een voorstel.

Ze roepen het stadsbestuur op om een ouderenregeling in het leven te roepen voor ambtenaren van zestig jaar en ouder: op tijd met pensioen tegen doorbetaling van 80 procent van het loon en 100 procent van de pensioenopbouw.

Daarmee willen ze plaatsmaken voor jongeren op de arbeidsmarkt van ambtenaren. 

In Den Haag voert de gemeente dit plan volgens de partij al uit. "Wat er in Den Haag gebeurd is echt een win-win situatie. Haagse ambtenaren van 60 jaar en ouder gaan, met behoud van het overgrote deel van het salaris, minder werken en hebben daarmee meer tijd voor de leuke dingen van het leven. Tegelijkertijd worden er banen voor jongeren gerealiseerd en wordt effectief de strijd tegen de hoge jeugdwerkloosheid aangebonden", zegt fractievoorzitter Wil van Soest.

Jonge ambtenaren 

Volgens Binnenlands Bestuur heeft de maatregel in Den Haag gezorgd voor een golf aan jonge ambtenaren die aan de slag kunnen. Een derde van de zestigers doet mee aan de regeling daar. Dat heeft plaats geboden voor 65 jongeren.

Tip de redactie