Een Marokkaanse jongen heeft bij de politie aangifte gedaan van discriminatie omdat hij werd geweigerd aan de deur van het Van Gogh Museum.

Een beveiliger van het museum zou hem de toegang hebben ontzegd vanwege zijn afkomst.

Toegangsbewijs

De Marokkaanse jongen had een toegangsbewijs gewonnen voor het Van Gogh Museum dat hij vorige week donderdag wilde verzilveren. Zo ver kwam het niet. Een beveiliger van het museum vroeg de jongen bij de ingang eerst naar zijn identiteitsbewijs en stuurde hem vervolgens naar huis. "Ik heb liever geen Marokkanen binnen", zei hij.

De jongen filmde het gesprek met de beveiliger en toonde de beelden aan de politie. Ook deed hij aangifte op het bureau, bevestigt de politie.

Discriminatie

In gesprek met marokko.nl vertelde de jongen zich gediscrimineerd te voelen. "Mij werd de toegang ontzegd omdat ik een Marokkaans uiterlijk heb. In de rij voor mij stonden alleen blanke mensen. Ik was de enige met een Marokkaans uiterlijk en werd als enige aangesproken door de beveiliger. Ik ben daarna weggegaan. Wat voor mij een leuke en interessante middag in een museum moest worden, is mij afgenomen."

Het Van Gogh Museum zegt de zaak uit te zoeken. "Want hoe of wat er precies is gebeurd, is ons nog niet duidelijk'" zegt een woordvoerder.