Het was de afgelopen twee dagen met drie autobranden weer raak in de stad. Uit cijfers van de brandweer blijkt dat de stadsdelen Noord en Nieuw-West dit jaar de kroon spannen.

In totaal moest de Amsterdamse brandweer tot nu toe in 2016 130 keer uitrukken voor een autobrand.

In 33 gevallen ging het om stadsdeel Noord, daarbij zijn al meer dan vijftig auto's in vlammen opgegaan. Nieuw-West staat op een tweede plaats, met één autobrand minder dan in Noord. 

In Westpoort (5) en het Centrum (5) werd de brandweer het minst opgetrommeld voor autobranden. Ook in stadsdelen Oost (15), West (14), Zuidoost (16) en Zuid (10) was het met enige regelmaat raak.

De cijfers van de brandweer zijn gebaseerd op het aantal keer dat zij zijn uitgerukt. Bij een melding van een autobrand kan het zo zijn dat meerdere voertuigen in vlammen zijn opgegaan.

Onrust

Vooral de branden in Noord zorgen voor onrust in het stadsdeel. De politie laat weten weten dat de zoektocht naar de dader(s) nog steeds loopt, maar nog steeds zijn er amper aanknopingspunten. Volgens een woordvoerder heeft de zaak nog steeds extra aandacht van de recherche.