Er waren nog meer helden betrokken bij de redding van de kleuter die op 20 juli bijna verdronk in het Brediusbad in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt. Op maandagmiddag werden de zusjes Selin en Helin, die het jongetje uit het water haalden, in het zonnetje gezet.

Helin zwom onder water en zag de kleuter op de bodem liggen. "Hij was best wel klein en ik trok aan zijn broek, even omhoog. En toen liet ik hem weer los. En toen hij weer naar beneden ging toen dacht ik van, hij stikt, hij is dood waarschijnlijk", vertelt Helin, die daarna Selin vroeg de jongen op te pakken. 

Samen droegen ze hem naar de kant. "We hebben hem op de kant neergelegd en toen kwamen de badmeesters erbij. Ik vond het wel een beetje eng, want ik dacht zelf dat hij dood was. Want hij bewoog ook niet, hij had een hele ronde buik en blauwe lippen."

Actie ondernemen
De toegesnelde badmeester Burak kon het jongetje reanimeren. Hij maakt het intussen weer goed, maar een ding is zeker: "Zonder hen was het niet gelukt", zegt Burak. "Ik ben zeker trots op ze en ik vind het ook heel belangrijk, vooral op drukke dagen, dat mensen als ze iets verdachts zien kunnen waarschuwen of actie kunnen ondernemen."

De meiden hebben vanmiddag naast een cadeau en een oorkonde ook een twaalf-badenkaart van de stad gekregen. "We zijn heel blij dat hij nog leeft", zegt Helin.

Bekijk video: