Ze schreeuwen en schijten alles onder. De BMW-garage in Duivendrecht heeft een groen dak en van dat stukje natuur wordt goed gebruik gemaakt. Maar de jonkies kunnen slecht vliegen en storten daardoor neer.

Gelukkig is daar Jan Griffioen, de meeuwenredder van de Spaklerweg. Iedere dag vaart hij erop uit om jonkies te redden die in het water zijn gevallen. "Op een dag had ik er 43 en in totaal heb ik er in de 80", vertelt hij. Vandaag schepte hij er nog een paar uit het water: "Nou lopen, schiet op. Wegwezen. Ik wil jullie niet meer zien."

Ook klusjesman Walter van de BMW-garage zet zich in voor de onfortuinlijke meeuwen. Hij brengt ze na hun val weer naar het dak. "Toen we er de eerste keer kwamen, hadden we niet zo in de gaten hoeveel nesten er waren. Later kwamen we terug en toen lag het helemaal vol. Toen zag je echt nesten met drie eieren erin. Op een gegeven moment komt dat uit, dan is het hel hoor."

De garage overweegt nog wel om het dak minder meeuwvriendelijk te maken, er is namelijk wel veel overlast door de meeuwen.

Bekijk video: