Elk weekend vrijgezellenfeestjes in Amsterdam

Ze komen naar Amsterdam om zich een weekend lang vol te laten lopen waarna alle remmen losgaan. Je ziet ze elk weekend over de Wallen waggelen, de mannen en ook vrouwen van de vrijgezellenfeestjes.

Niet iedereen is enthousiast. Zo weren sommige horecaondernemers deze groepen vaak liever uit hun kroegen, Onno Diepenbach van de Mata Hari bekijkt het per geval. "Dertig Australische rugbyers, die leg je het dan even uit en dan gaan ze wel weer. Het gaat altijd wel goed eigenlijk. Eigenlijk is het alleen in de zomer echt drukker met toeristen, wij richten ons vooral op Amsterdammers en dat lukt aardig."

Amsterdam Marketing is de luidruchtige vrijgezellenfeestjes liever kwijt dan rijk. Want vrijgezellen die halfnaakt en stomdronken langs de Amsterdamse grachten kruipen, zijn geen aanwinst voor de stad. "We moeten de stad samen delen, doe het zonder anderen tot last te zijn. En dat gebeurt lang niet altijd met vrijgezellenfeesten", zegt Machteld Ligtvoet. 

In de avonduren zijn ze zo gevonden op de Wallen. "Amsterdam is the coolest city in the world!", schreeuwt een dronken Duitser. De groep is in Amsterdam om hun vriend 'uit te zwaaien'. "We hebben het zes maanden geleden al geregeld omdat het de beste stad van Europa is om te feesten. En fuck de mensen die ons hier niet meer willen hebben. Teleurstellend, want we hebben het hier erg naar ons zin."

Bekijk video:

Tip de redactie