Gemeente Amsterdam steekt stokje voor GLIJ-tunnel

Slecht nieuws voor de 31.000 enthousiastelingen die wel wat zagen in een glijbaan in de IJtunnel, het gaat helaas niet door.

De tunnel is sinds 15 juli gedurende zes weken gesloten voor onderhoud. Het inspireerde de mensen van GLIJ-tunnel om er een grote glijpartij te organiseren. Het had 28 augustus moeten gebeuren. "Lekker glijden door de IJ-tunnel. Met een glijbaan, zwembandjes, bikini's en tunneldisco", schreef de organisatie.

Maar de gemeente heeft de vergunningsaanvraag voor GLIJ-tunnel afgewezen. "Voor het evenement zou de tunnel langer afgesloten moeten worden, dat vinden we niet verdedigbaar naar de omgeving, vervoerders en Amsterdammers die niet van glijden houden."

Er is door de stad ook advies gevraagd bij de politie, brandweer en ambulancediensten. Er wordt aan tunnel één tegelijk gewerkt, de andere buis moet openblijven voor hulpdiensten. Dus ook uit de hoek was het advies negatief. GLIJ-tunnel is nog wel op zoek naar een andere plek om te glijden, wat betreft de IJ-tunnel het sprookje nu in ieder geval voorbij.

Tip de redactie