Het Dierenasiel Amsterdam is enorm geschrokken van het incident waarbij een zesjarig meisje werd gebeten door een pitbull die bij hen vandaan kwam.

Eind vorig jaar werd de hond, Charley, voor het eerst binnengebracht door justitie. Een flink getraumatiseerde Stafford-terriër. Zijn vorige baas had de hond mishandeld. Na maanden van trainingen met Charly dacht het asiel dat de terriër klaar was voor een herplaatsing bij een nieuw baasje, maar wel onder de strikte voorwaarde dat de hond niet los mocht.

Toen de terriër toch los liep, in een binnentuin, beet hij een zesjarig meisje meerdere keren in het gezicht. "Dit is natuurlijk heel erg triest, heel erg triest", aldus Marion Agema van Dierenopvang Amsterdam (DAO). "Dit was natuurlijk ook een geval van, dit had niet mogen gebeuren. Want die hond had niet los mogen lopen."

Eigenaar gewaarschuwd

DOA had de nieuwe eigenaar uitgebreid gewaarschuwd voor de hond. "Wij doen al heel veel. Dus het is al zo dat mensen echt doorgezaagd worden van tevoren, dat er met ze getraind wordt, dat mensen twee weken na de herplaatsing terug moeten komen, dat we op huisbezoek gaan. We doen al zo ontzettend veel."

Het is voor het eerst dat er een hond die uit het asiel kwam een kind heeft gebeten. "Het is echt ontzettend kut, er is gewoon geen ander woord voor, het is echt ontzettend kut,wij hebben er alles aan gedaan. En achteraf weet je het altijd beter."

De terriër is nu weer in het beheer van justitie en zal opnieuw worden onderzocht.

Dierenasiel ontzettend geschrokken over beet 6-jarig meisje
Dierenasiel ontzettend geschrokken over beet 6-jarig meisje