Deze zomer kun je in de Bijlmer in Amsterdam weer een filmpje pakken in de open lucht. Op 19, 20 en 21 augustus komt er bij Kraaiennest onder de metrobaan weer een openluchtbioscoop.

In de Bijlmerbios worden films vertoond die 'een maatschappelijk thema raken maar ook voor een breed publiek toegankelijk zijn'. Naast film kijken kan er ook gegeten worden en een biertje worden gepakt. Er is zelfs een uniek biertje van de Bijlmerse brouwers Brouwerij Kleiburg verkrijgbaar. 

Programma

Er worden drie films vertoond, een per dag. Op vrijdag 19 augustus kun je Black (2015) zien. Een film over een liefde die ontstaat tussen twee jongeren uit rivaliserende bendes uit het Brusselse Molenbeek en Mantongé.

Op zaterdag is Race (2016) te zien over de Afro-Amerikaanse hardloper atleet Jesse Owens. Hij won vier gouden medailles tijdens de Olympische Spelen in 1936 in het Duitsland van Hitler.

Zondag wordt er afgesloten met The Idol (2015) over een de Palestijnse zanger Mohammad Assaf, die met zijn overwinning bij Arab Idol zijn thuisland in 2013 een zeldzame overwinningsroes bezorgde.

De toegang is gratis en er zijn per avond zes- à zevenhonderd plekken. Er staan stoeltjes, maar eigen stoeltjes meenemen is ook toegestaan.