Dieven hebben vorige week een Citroën 2CV, ofwel een klassieke Eend, gestolen bij garage Ruimzicht in Noord. Via Facebook hoopt garagehouder Johan de auto weer terug te vinden.

Er staan tientallen Eenden bij de garage, maar degene die Johan het meest waardeerde is gestolen. De auto zou zo'n 10.000 euro waard zijn geweest.

"Een hele mooie blauwe Eend. Hele lage kilometerstand. Perfecte originele staat. Het hek hebben ze helemaal doorgeknipt, het als een gordijn opengevouwen en ze zijn er zo uitgereden."

Het is niet de eerste keer dat Johan gedupeerd wordt, eerder gingen er nog een aantal van zijn auto's voor de garage in vlammen op. "De pyromaan van Amsterdam-Noord heeft hier in juni drie auto's in de fik gestoken. Ik heb een inbraak hier gehad. In ieder geval, het beeld moet even gaan keren. Hier kan ik niet tegenop werken."

Bekijk de video: 

Klassieke Eend gestolen in Noord
Klassieke Eend gestolen in Noord

Oproep

Op Facebook heeft hij een oproep geplaatst, in de hoop de 2CV terug te vinden. Dat bericht is nu 250.000 keer bekeken en 4500 keer gedeeld.

"Dus ze kunnen er gewoon niet mee wegkomen. Het zou een overwinning zijn op diefstal, dat zo'n auto via die kanalen, op een nette manier gespot zou worden. Dan laat ik ook terstond al het gereedschap vallen, pak de oprijwagen en ga ik er naar toe."