Om er op te treden is voor velen al een droom. Maar wat dacht je van slapen in een groot bed in de Amsterdamse poptempel Paradiso? Die primeur kregen Willem Kooijman en zijn zoon Justin. Zij zijn de eerste bezoekers ooit die in de grote zaal mochten overnachten.

Een maand geleden kwam de poptempel online op Airbnb. Willem werd verrast dankzij een brief van zijn zoon Justin. "Justin kwam met zijn telefoon naar mij toe, dat was toch even een emotioneel moment. Dan schiet je toch even vol. Het was echt van; het is gelukt, echt helemaal geweldig!", vertelt Willem.

Drie medewerkers van Paradiso hebben afgelopen weken ruim 250 aanmeldingen doorgespit. "Het was sowieso heel veel leeswerk natuurlijk, omdat sommige motivaties meer dan een A4'tje groot waren. Er zat van alles tussen, heel veel mooie verhalen over Paradiso. Het was dus moeilijk kiezen", legt Jurry Oortwijn van Paradiso uit.

Willem en Justin zijn de eerste van drie duo's die de komende weken mogen komen logeren. Voor Willem was het één nacht alleen veel te kort. "Ik zou hier wel willen wonen. Ik vind het echt geweldig. We voelen ons hier helemaal thuis! Dat komt absoluut ook door alle medewerkers."

Bekijk video:

Eerste twee logees slapen in Paradiso
Eerste twee logees slapen in Paradiso