Een aantal buspassagiers op weg naar Schiphol kreeg vanochtend de schrik van hun leven. Een passagier riep iets verdachts met het woord 'bom', waarna de bus stopte en de A4 werd afgesloten.

Een van de passagiers was de 26-jarige Shannon. "We reden net de A4 op toen we stopten. Voor ons stond ook een aantal bussen stil. Aanvankelijk had ik niet zo goed in de gaten wat er aan de hand was eigenlijk, ik had m'n oortjes in. Maar toen toen hoorde ik van iemand naast me dat een passagier had gezegd dat hij iets bij zich had, of de bus op wilde blazen."

De bus staat stil op de vluchtstrook en de snelweg achter de bus wordt afgesloten. "We hebben tien minuten, een kwartier in de bus gezeten", vervolgt Shannon. "Daarna mochten we naar buiten. Tijdens het wachten in de bus was ik wel wat zenuwachtig. 'Dit is het dan', dacht ik nog. Maar over het algemeen was de sfeer vrij gelaten. Veel mensen leken wel in de gaten te hebben dat het geen echte dreiging was. De man was eerder verward, of dronken."

Eerste werkdag

Niettemin zijn veel passagiers, waaronder Shannon, opgelucht als ze naar buiten mogen. "Hoe het met die man is afgelopen hebben we eigenlijk niet gezien. We moesten doorlopen naar de oprit en worden straks opgepikt door een andere bus." 

Onder de reizigers veel mensen die op weg waren naar Schiphol. "Ja, veel mensen missen hun vlucht", stelt Shannon. "Ik zelf niet, ik was op weg naar Hoofddorp voor m'n eerste werkdag. Ik heb even gebeld ja: 'Je gelooft nooit waarom ik iets later kom!'"