Onrustige eerste zittingsdag in zaak verkrachting Noord

De man die verdacht wordt van de verkrachting en de zware mishandeling van een vrouw in Noord, in april van dit jaar, ontkent dat hij ook maar iets met de zaak te maken heeft. Vandaag verscheen hij voor het eerst voor de rechter.

De zitting verliep enigszins rumoerig. Familieleden van de verdachte roerden zich, waarna de rechter een aantal mensen verzocht te vertrekken uit de zaal. 

Zaak

De zaak draait om gebeurtenissen die plaatsvonden op zaterdagmorgen 16 april. Een jonge vrouw was op weg naar haar werk toen ze een lekke band kreeg. Ze keerde terug naar huis waar ze in een portiek zou zijn mishandeld en verkracht. Het Openbaar Ministerie ziet de 28-jarige David van Z. als de dader. Hij zit al drie maanden vast, maar ontkent zelf elke betrokkenheid bij de zaak.

Muts

Z. kwam in beeld toen de politie camerabeelden uit de buurt combineerde met een muts die in de portiek werd gevonden. "Deze verdachte is eerst gehoord als getuige, in die verklaring zei hij dat hij nooit een muts droeg, maar op camerabeelden bleek van wel, daardoor is politie verder gaan kijken en zo zijn we bij hem uitgekomen", stelt het OM. "Bovendien is de muts op de plaats delict gevonden. Dat alles bij elkaar vinden wij voldoende voor de verdenking."

De rechter oordeelde vandaag dag Z. sowieso nog drie maanden vast blijft zitten. Ook moet hij meewerken aan een psychisch onderzoek.

Bekijk video:

Tip de redactie