Diva Mayday boos over concertregistratie Human Rights Concert

De registratie van het Human Rights Concert op de Dam door omroep AVROTROS heeft kwaad bloed gezet bij de Amsterdamse diva Mayday. Volgens de bekende travestiet heeft de omroep de essentie van de avond eruit geknipt.

Het concert op de Dam was georganiseerd in het kader van de Europride. Er waren meerdere muziekoptredens te zien, maar ook verhalen van homoseksuelen over hun coming-out.

AVROTROS besloot echter alleen de muzikale gedeeltes op televisie uit te zenden en niet de verhalen. Tot woede van Diva Mayday.

"Wat ben jij een lul Art Rooijakkers", schrijft Mayday donderdagochtend op Twitter. Ook zij deed haar verhaal, maar werd net als de anderen uit de registratie geknipt. 

"AVROTROS doet precies niets voor onze LGBT-emancipatie, wat een slechte registratie." Ze voegt de woorden 'losers' en 'woest' toe als hashtag aan de tweet.

Boodschap

Op Facebook gaat ze dieper in op de kwestie. "AVROTROS heeft niets gedaan voor onze emancipatie en de hele boodschap en doel is verloren gegaan (...) Nu was het net AVROTROS muziekcafé op het plein met alleen hetero-artiesten, waarvan sommigen het niet eens kon schelen dat ze er voor ons (zouden moeten ) staan."

De omroep laat aan AT5 weten dat er dit jaar in overleg met Stichting Europride is gekozen voor enkel een muziekregistratie van het Europride-concert op de Dam.

"Bij de Canal Parade is meer ruimte voor interviews en gesprekken. Het Human Rights Concert werd woensdag uitgezonden.

Tip de redactie