Een 40-jarige Amsterdammer heeft zondagavond in het Vondelpark een fietser mishandeld. Het slachtoffer werd door de verdachte, die in zijn scootmobiel zat, bekogeld met voorwerpen. Ook stuurde hij zijn rottweiler op de man af.

Maandagavond rond 22.00 uur was het slachtoffer op de fiets in het park nabij het Blauwe Theehuis. De verdachte reed op een scootmobiel en had zijn rottweiler bij zich. Op een zeker moment werd de verdachte agressief.

Hij reed het slachtoffer aan en gooide voorwerpen naar hem toe. Ook stuurde hij zijn rottweiler op hem af, die het slachtoffer meermalen in zijn been beet.

Het slachtoffer raakte door de aanrijding en beten gewond aan zijn benen, maar ontkwam uiteindelijk door weg te rennen. Hij werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Een dag later werd de verdachte aangehouden.

Getuigen

In verband met het onderzoek wil de politie graag spreken met getuigen van dit incident. Het was op het moment van de mishandeling druk bij het Blauwe Theehuis.

De verdachte is licht getint en heeft zwart/grijs kort krullend haar en een baard. Hij droeg een muts en donkere kleding en reed op een donkerblauwe scootmobiel. Hij had een rottweiler bij zich aan een donkere, leren riem. Het slachtoffer is 1.94 meter lang, droeg een donkerblauw T-shirt en een zwarte, korte broek.

Mensen die iets van het incident hebben gezien wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 .