Een raampje openzetten met het lekkere weer zit er voor sommige bewoners van de Van Baerlestraat niet in. De tramrails wordt daar namelijk vervangen en dat zorgt voor geluidsoverlast.

Bewoner Xavier Martins Dias wordt er gek van. "Het begint om 6.00 uur in de ochtend en gaat door tot 1.00 uur 's nachts. Het is al bijna een week zo", zegt Martins Dias. "Het is warm, dus ik kan geen raam openzetten."

De Van Baerlestraat wordt op dit moment heringericht. "Ze werken ook 's nachts aan de rails, dat begrijpen we ook helemaal. Dat vinden we niet erg. Daar gaat de klacht ook niet over. Dat we er constant last van hebben, lijkt mij onnodig", vindt de buurtbewoner.

Volgens Xavier is de oorzaak van de overlast losliggende stukken rails. "Dat klopt. We hebben delen van de tramrails losgeknipt. We hebben de stukken iets uit elkaar gehaald. Met dit warme weer kan de rails namelijk uitzetten", aldus een woordvoerder van het GVB.

De werkzaamheden aan de tramrails lopen nog tot de week van 10 augustus. De hele herinrichting van de Van Baerlestraat is eind oktober klaar.