Een buurtbewoner sprak maandagochtend de dader van de dodelijke steekpartij in de Jacob van Lennepstraat in Amsterdam-West en zegt dat de man een verwarde indruk maakte.

De omwonende kwam rond half zes vanochtend de straat inrijden. "Ik zag een man op de stoep zitten, in zijn onderbroek. Met een bebloed lichaam. En ik dacht in eerste instantie dat dat het slachtoffer was. Ik ben naar hem toe gestapt en heb gevraagd of alles goed met hem was."

De man maakte volgens hem "een hele verwarde indruk". "Hij was waarschijnlijk onder invloed van drugs. Hij zei ook dat hij 'spaced out' was."

"Hij sprak Engels en zei, 'I am going to kill that guy, I am going tot kill that guy'. Ik vroeg, wie waar, daar kreeg ik geen antwoord op."

Dader

Toen agenten bij het huis kwamen werd pas duidelijk dat de bebloede man niet het slachtoffer, maar degene die gestoken had was.

Het bloed op het lichaam van de man kwam van het slachtoffer, zo vertelt de buurtbewoner. "Hij liep in zijn onderbroek. Hij had geen zichtbare verwondingen."

Video: 'Dader steekpartij was verward'

Lees het volledige verhaal op AT5