Agenten zijn in de nacht van zondag op maandag uren bezig geweest met de jacht op twee inbrekers in Amsterdam-Noord. Een van de twee is door een politiehond in zijn been gebeten.

De mannen hadden rond 3.00 uur ingebroken in een shisha lounge aan de Johan van Hasseltweg. Ze waren via een ladder aan de achterkant bij de eerste etage naar binnen gekomen.

Getuigen zagen hen in het pand lopen en belden de politie. Meerdere agenten kwamen ter plaatse en omsingelden het pand.

Een politiehond ving het spoor van een van de inbrekers op en dook meteen het water in. Ook de hondengeleider moest zwemmen. De hond beet de verdachte daarna in zijn linkerbeen, waarop hij kon worden aangehouden.

Politiehelikopter

Ook werd een politiehelikopter ingezet om te zoeken naar de andere inbreker, die wist echter te ontkomen. De verdachte die was aangehouden is behandeld door ambulancepersoneel en daarna door de politie overgebracht naar het ziekenhuis voor een tetanusprik. 

Agenten hebben met een stormram de deur van de shisha lounge open proberen te rammen, maar dat lukte niet vanwege de dikte van de deur.

Uiteindelijk moest er een cirkelzaag aan te pas komen om binnen te komen. In de shisha lounge werd niemand meer aangetroffen.

Beelden: Martin Damen

Inbreker gebeten door politiehond in Amsterdam-Noord
Inbreker gebeten door politiehond in Amsterdam-Noord