Een 21-jarige vrouw is zaterdagavond rond 20.50 uur het slachtoffer geworden van een aanranding op straat in het centrum. De dader maakte een zeer verwarde indruk en verklaarde achteraf onder invloed van drugs te zijn.

Dat bevestigt de politie aan AT5.

De man had eerst op het Spui al een paar vrouwen vastgepakt en betast. Op de Nieuwezijds Voorburgwal pakte hij van achteren ineens een 21-jarige vrouw vast, die hij daarna tegen de grond werkte. Ze raakte daardoor gewond aan haar knieën. Toen trok de man zijn broek naar beneden en begon hij tegen de vrouw aan te rijden. 

Omstanders probeerden in te grijpen en de man van het slachtoffer af te halen. Dat ging echter niet gemakkelijk. Uiteindelijk lukte het hen om de man weg te halen en in bedwang te houden. Hij raakte daarbij gewond aan zijn gezicht, omdat hij zelf meerdere keren met zijn hoofd tegen de grond sloeg. 

Een getuige vertelt aan AT5 dat er daarna vijf politiemensen nodig waren om de man in bedwang te houden. "Hij was echt heel hard aan het schreeuwen. Volgens mij was hij hevig onder invloed", vertelt de getuige. "Het meisje zat na het voorval alleen op een bankje. Ik zag dat ze helemaal overstuur was, heel hard huilend. Ze is uiteindelijk meegenomen door de politie."

Paddo's 

De dader is na het voorval onder begeleiding van een agent overgebracht naar het ziekenhuis. Hij maakte volgens een politiewoordvoerder een zeer verwarde indruk en was duidelijk onder invloed van verdovende middelen. In het ziekenhuis verklaarde de man dat hij paddo's en/of truffels had gebruikt.

De man, die net als het slachtoffer 21 jaar oud is, wordt dinsdag aan de officier van justitie voorgeleid. Hij is aangehouden voor aanranding dan wel poging tot verkrachting van de vrouw. De vrouw heeft gisteravond bij zedenrechercheurs aangifte gedaan op het politiebureau.