Het baby'tje dat vrijdag om het leven kwam bij een gezinsdrama in Amsterdam-Zuid, blijkt het neefje te zijn van actrice en dj Fajah Lourens. Lourens poste vanochtend een bericht op Instagram.

"Een familie drama lijkt altijd zo ver weg! Vaak heb ik mijn tranen laten lopen bij het zien van dergelijk nieuws", schrijft Lourens in haar bericht. 

"Ik had nooit durven denken dat wij ooit zelf zo iets zouden meemaken. Helaas zijn wij gister ons lieve kind, neefje, kleinkind verloren."

Uit het bericht blijkt dat de moeder van het elf maanden oude slachtoffertje een zus is van Lourens. "De afgelopen twee maanden heb ik bijna dagelijks mogen genieten van mijn heerlijke neefje Elfin die samen met mijn zusje bij ons woonde." 

Verdriet

"Helaas blijft zijn bedje nu leeg. Wij willen graag in alle rust dit verdriet een plekje geven en hoop dat dit wordt gerespecteerd." Lourens die vaak optreedt als dj, heeft al haar boekingen voorlopig geannuleerd.

Vrijdagmiddag sprong de 32-jarige vader met de baby in zijn armen uit het raam van een woning aan de Eendrachtstraat.

Vader en kind overleefden dat niet. Later vond de politie het lichaam van de moeder van de man in de woning. Zij bleek door een misdrijf om het leven gekomen te zijn.