Een nog onbekend aantal automobilisten is donderdagmiddag gedupeerd doordat de verkeerde brandstof uit een benzinepomp aan De Flinesstraat in Duivendrecht kwam.

Dat kwam door een fout van de brandstoffenleverancier, die de benzinetank vulde met diesel en de dieseltank met benzine.

De brandstoftanks werden om 15.00 uur gevuld en de fout werd ongeveer een kwartier later ontdekt toen automobilisten in problemen kwamen. Naar schatting hebben enkele tientallen auto's verkeerde brandstoffen getankt. 

'Dit is niet de geur van diesel'
"Ik hoorde wat paniek hier, ik merkte dat. Ik rook ook al tijdens het tanken van, hé, dit is niet de geur van diesel. Toen zag ik die mensen hier wat in paniek lopen, toen dacht ik, er is wat aan de hand", vertelde een van de gedupeerden.

Een ander: "Dat kan voor grote problemen zorgen voor alle motoren van de auto's. Er is een kans dat ze totall loss raken."

Compensatie
De  vestigingsmanager van de benzinepomp, de Macro, zegde toe dat de klanten gecompenseerd gaan worden. Meteen nadat de fout werd ontdekt werd de tankstation afgesloten, gedupeerde automobilisten werden geholpen door de ANWB en het garagebedrijf tegenover de pomp.

"We moeten nu eerst even de eerste hulp bieden. We komen er later op terug, maar we zullen zeker onze klanten er niet de dupe van laten worden."